A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області

У школах проведуть Всеукраїнський урок медіаграмотності

Дата: 18.02.2022 09:31
Кількість переглядів: 20

У школах проведуть Всеукраїнський урок медіаграмотності

18 лютого в усіх українських школах має відбутися Всеукраїнський урок з медіаграмотності.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Захід буде проведений у рамках ініціативи Президента Володимира Зеленського з консолідації українського суспільства.

Урок з медіаграмотності покликаний привернути увагу молодого покоління до розвитку критичного мислення. Разом з учителями школярі проговорять способи розпізнавання фейків, види маніпуляцій в мережі та розглянуть процеси створення новин.

У Міністерстві освіти і науки зазначають, що медіаграмотність – це превентивна зброя проти дезінформації та життєво необхідна навичка, яку потрібно розвивати змалку.

Школам буде запропоновано скористатися навчальними матеріалами з медіаграмотності на онлайн-платформі національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр» – filter.mkip.gov.ua.

Також з нагоди проведення Всеукраїнського уроку з медіаграмотності 17 лютого відбудеться прес-конференція, під час якої буде анонсований Всеукраїнський урок з медіаграмотності та обговорено сучасний стан медіаграмотності серед школярів.

Всеукраїнський урок з медіаграмотності проводиться державному рівні вперше. Його організовує Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики спільно з Міністерством освіти і науки.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень