A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області

Творчі завдання для дітей на День вишиванки

Дата: 18.05.2023 10:29
Кількість переглядів: 26

Творчі завдання для дітей на День вишиванки

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям завдання для розвитку творчих здібностей, фантазії, уяви, зорово-моторної координації, просторового сприйняття.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню у дітей здатності відходити від шаблону й приймати нестандартні рішення, спонукатиме до створення нових художніх образів, виховуватиме маленьких патріотів України, які пишаються тим, що вони українці.

Малюємо орнамент для вишивки. Завдання допоможе дитині розвинути творчі здібності, фантазію й уяву, зорово-моторну координацію, просторове сприйняття. Завдання містить інформацію про два види орнаментів для вишивки. Після прочитання пропонується придумати й намалювати геометричні й рослинні орнаменти для вишиванок, ураховуючи їх особливості.

Рахуємо, скільки вишиванок у родині. Завдання допоможе дитині розвинути логіко-математичне мислення, фантазію й уяву. Дітям пропонується розв’язати задачу про родину, у якій у кожного є вишиванка. Потрібно порахувати й записати, скільки вишитих суконь і сорочок у родині, а також розмалювати малюнки вишиванок й поміркувати, про те, чому вишиванку одягають на свята, чому носити вишиванку патріотично, стильно й модно.

Продовжуємо вишивку №1: домалюй орнамент. Завдання допоможе дитині розвинути зорово-моторну координацію, просторове сприйняття, творчі здібності, фантазію й уяву; спонукатиме до створення нових художніх образів. Дитині пропонується домалювати три варіанти схем для вишивки, повторюючи зображені мотиви орнаментів. Під час виконання завдання у дитини розвиватиметься бажання до вивчення традицій декоративно-прикладного мистецтва, пошуку нового, творча свобода.

Продовжуємо вишивку №8: створи орнамент. Завдання допоможе дитині розвинути зорово-моторну координацію, просторове сприйняття, творчі здібності, фантазію й уяву; спонукатиме до створення нових художніх образів. Маючи вже певний досвід у малюванні орнаментів, дитині пропонується створити свої варіанти схем для вишивки. Під час виконання завдання у дитини розвиватиметься здатність відходити від шаблону й приймати нестандартні рішення.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень